After party – Food Porn Party ze świetną wizualizacją jedzeniową, przygotowaną przez Pustostan.

Kino w Kuchni, Sztuka, 24.04.2014

DJ DiscoMULE.

Kino w Kuchni, Sztuka, 24.04.2014

Rozmowy przy muzyce i winie.

Kino w Kuchni, Sztuka, 24.04.2014

Lesya Onyshko specjalistka od wina ze swoim partnerem Miguelem Moreirą.

Kino w Kuchni, Sztuka, 24.04.2014

Bawią się wszyscy.

Kino w Kuchni, Sztuka, 24.04.2014

Bawią się dobrze…

Sezon pierwszy odcinek pierwszy. Eden

Pierwsza edycja projektu odbyła się w nieczynnej sali kultowego niegdyś kina Sztuka na ulicy Jana 6, która po remoncie zostanie salą Brasserie Sztuka.

Zobacz fotorelację ze sprzątania sali.

Ostrygi w galarecie

Wieczór rozpoczął się bardzo swobodnie ostrygami w galarecie i lampką wina od naszego partnera The Fine Food Group.

Kino w Kuchni, Sztuka, 24.04.2014

Pierwsze rozmowy w kuluarach rozpoczęły się jeszcze przed seansem nad winem i ostrygami.

Kino w Kuchni, Sztuka, 24.04.2014

Dochodzili ostatni goście, pierwsi zajmowali miejsca, za moment Kino Sztuka miało ożyć swoim czy nie ostatnim seansem filmowym.

Kino w Kuchni, Sztuka, 24.04.2014

72 osoby na premierowym pokazie – tylu wielbicieli dobrego kina i kulinariów powitaliśmy tego wieczoru.

Kino w Kuchni, Sztuka, 24.04.2014

Lamka wina w kinie zamiast Coca Coli – dlaczego nie? Atmosfera zadowolenia od pierwszych chwil – zaraz zgaśnie światło, usłyszymy pierwsze akordy openingu Eden.

Kino w Kuchni, Sztuka, 24.04.2014

Renata Kopyto opowiada szczegóły o filmie Eden oraz szefie, przygotowującym niezwykłe potrawy do filmu (przeczytaj).

Kino w Kuchni, Sztuka, 24.04.2014

Kuba Janicki w swoim niezwykle ciekawym wystąpieniu na temat specyfiki kuchni erotycznej, food pornu oraz czasów, które przeniosły tabu z seksu na jedzenie.

Miguel Moreira

Miguel Moreira, portugalski szef, odpowiedzialny za przygotowanie dań do wieczoru podczas otwarcia obiecuje dobrą zabawę.

Kino w Kuchni, Sztuka, 24.04.2014

Dyzajnerskie lampy ze sklepu Miejsce pozwoliły stworzyć świetną oprawę w sali, w której nie działało ani jedno gniazdko. Fabrice Boulahouache, francuski szef, współwłaściciel Brasseirie Sztuka, opowiada o przygotowaniu sosu do miecznika.

Kino w Kuchni, Sztuka, 24.04.2014

Fabrice słynie ze swojej skromności i łagodności, ale co może być bardziej apetycznego niż szef mówiący nad patelniami po francusku?

miecznik w tymianku

Gwiazda wieczoru – miecznik w sosie z trawy cytrynowej i tymianku z puree ze słodkich ziemniaków i warzywnym spaghetti.

Kino w Kuchni, Sztuka, 24.04.2014

Pałaszujemy świetnego miecznika, a to przecież jeszcze nie koniec wieczoru…
DJ DiscoMule właśnie włącza adaptery…