Chef Przemek Błaszczyk, Mańana Bistro & Winebar

Menu chefa Przemka Błaszczyka do projekcji Bella Martha

Chef Przemek Błaszczyk uchyla rąbka tajemnicy, mówiąc, że 30 października poda dania zainspirowane filmem, w którym przeplatają się miłość do gotowania, dążenie do perfekcji, pracoholizm oraz lokalne składniki.

W dniu emisji na stołach dominować będzie to co najlepsze w sezonie. Podstawą dań będzie sandacz, śliwki, jagnięcina, dzik, kasztany i aromaty jesieni, pobudzające zmysły i nieco przytłumione zmianą aury.

MENU zaprezentuje się w ten sposób:

Na przystawkę:
Ceviche z sandacza z emulsją ze śliwki z trawą cytrynową na jagnięcych demi glace.

Danie główne:
Polędwiczki z dzika w preparowanym dzikim ryżu plus pestki słonecznika w aromacie sosny.

Chef Przemek Błaszczyk,  fot. Marcin Socha