tFFG

Zniżki na hiszpańskie wino od tFFG


Mamy taką bardzo, bardzo fajną wiadomość od The Fine Food Group! Częstują nas 2 kieliszkami wina do wieczoru i dodatkowo proponują bardzo atrakcyjną zniżkę na swoje hiszpańskie wina! Każda butelka kupiona podczas trwania imprezy kosztuje tylko 30 zł (kieliszek na miejscu 5 zł). Można zrobić zapas do domu. A są to: Bodegas Patrocinio | (...)

zobacz całość →

Alejo Torreblanca Leiva

Chef Alejo Torreblanca Leiva


Alejo Torreblanca Leiva - urodził się w chilijskim porcie San Antonio, gdzie skończył inżynierię mechaniczną tylko po to, by podróżować po świecie. Od dziecka zabierany na wyprawy przez ojca, poznał smaki ziemi i morza w miejscach, w których przygotowywanie jedzenia było prawdziwą celebracją. Gotowanie i dobrze zastawiony stół zawsze traktował fundamentalnie. Samouk w kuchni, (...)

zobacz całość →

Frank Oehlers

Eden, ostrygi, miecznik i cucina erotica


Ostrygi w galarecie z wina Chablis: 12 ostryg, 100 ml wina Chablis, 100 ml rybnego bulionu, 1,5 listka żelatyny, 1 mała cukinia, 1 łodyga selera naciowego, 1 marchew, trybula, kawior, śmietana. Ostrygi otworzyć i oczyścić. Wino i bulion zmieszać z rozpuszczoną w wodzie żelatyną. Warzywa pokroić w kostkę i zblanszować, potem zahartować zimna wodą. (...)

zobacz całość →

Miguel Moreira

Chef Miguel Moreira


Miguel Moreira - portugalski szef kuchni, miłośnik stylowych szwów na czarnych pończochach, zakończonych wysokim obcasem. Pasję do gotowania przejął od swojej arystokratycznej, stosującej europejskie Voo Doo, cholerycznej babki. W jego kuchni wszystkie fetysze są dozwolone: krewetki, świeże zioła, dziczyzna, oliwa z oliwek, kokos, szafran, szparagi i wola boska. Związany z Twój Kucharz, The Fine (...)

zobacz całość →